Leerlingen Klavertje Vier laten meer dan 300 ballonnen de lucht in

300 Ballonnen werden de lucht ingelaten. © BF
Redactie KW

In het kader van hun vredesproject van 2014 tot 2018 hielden de leerlingen en leerkrachten van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier een herdenking aan het monument van de onbekende soldaat. Tijdens dat moment werden er meer dan 300 witte ballonnen opgelaten.

Het vredesproject van GBS Klavertje Vier startte dit jaar op maandag 9 november. De hele week komt er een mobiel atelier naar de klas, waarbij iedere leerling van het derde kleuter tot en met zesde leerjaar de kans krijgt om een beeldje te maken. Dat beeldje symboliseert een gebogen persoon. Als dat af is, worden ze meter of peter van een bepaalde soldaat die sneuvelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die beeldjes worden in 2018 dan geplaatst in de Palingbeek.

Doedelzakspeler

Naast de start van het weekproject, ging de volledige school ook naar het monument van de onbekende soldaat in de Roeselaarsestraat . De leerlingen werden begeleid door een doedelzakspeler en eenmaal aangekomen zongen ze het vredeslied, werden er enkele teksten voorgelezen en lieten alle leerlingen een witte ballon op. “Vorig jaar zorgden we voor klaprozen, dit jaar kiezen we voor luchtballonen en we laten ze op met op de achtergrond het liedje ’10 000 luchtballonnen’ van K3”, vertelt een van de projectleidsters Delphine Winne.

(AFM)