Leerlingen De Vloed krijgen binnenkort les van… een robot

© Picasa
Redactie KW

Robot ZORA staat straks dus ook voor de klas.


Tijdens de jaarlijkse opendeurdag met opvoering van de musical ‘Reis door de tijd’ werd de humanoïde robot ‘ZORA’ voorgeteld aan leerkrachten, leerlingen en de talrijk aanwezige ouders. In aanwezigheid van Tommy Deblieck en Fabrice Goffin van het Oostendse bedrijf QBMT, sponsors Stijn en Reinaert Devos van Restaurant Vossenhol én acteur Marijn De Valck, peter van de Vereniging van Ouders van autistische kinderen, VZW ‘Breek de Stilte’, deed de zingende en dansende robot zijn intrede.Jong en minder jong zong en danste met Zora de Gangnam Style.

Proefproject rond autisme

Volgend schooljaar zal Zora ingezet worden voor een uniek proefproject rond autisme en kinderen met leerachterstand. Het Medisch Pedagogisch Instituut De Vloedlijn werkt vooral rond autisme en plant om Zora voltijds in haar lessenpakket te gebruiken. ZORA in het onderwijs is een primeur in België!

“Mogelijkheden zijn enorm”

Reinaert en Stijn Devos van Restaurant Vossenhol in Stene sponsoren en betalen het project, 271 euro per maand, gedurende vijf jaar. De samenwerking tussen De Vloedlijn en QBMT kan voor iedereen nuttig zijn. ZORA is een 57 centimeter grote programmeerbare humanoïde robot die over allerlei sensoren beschikt. De robot werd tot nu toe ingeschakeld in rusthuizen en ziekenhuizen. Met het project in De Vloedlijn Oostende wil men na gaan welke meerwaarde Zora kan hebben voor het onderwijs aan kinderen met ‘buitengewone talenten’. De verwachtingen bij QBMT en de school zijn groot.

“De mogelijkheden met Zora zijn enorm, ” zegt Tommy Debliek. “Wij zijn programmeurs en wij kunnen met Zora inspelen op de vraag van de leerkrachten, en de kinderen om nieuwe applicaties te maken. Ik denk dat we zelf nog niet goed beseffen wat Zora in de toekomst allemaal zal kunnen! ZORA stond tot nu toe voor ‘Zorg-Ouderen-Recreatie-Animatie. Voor De Vloedlijn wordt dat ‘Zorg-Onderwijs-Recreatie-Autisme.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier