Leerlingen De Vlieger verkennen tijdelijke leslokalen in Roeselare

Redactie KW

Voor de leerlingen van gemeenteschool De Vlieger wordt het een speciale eerste schooldag. Ze hebben voor het eerst les in de tijdelijke leslokalen van Vedastus en de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) in het naburige Roeselare.

In de herfstvakantie starten de bouwwerken van een splinternieuwe school in de Hoogstraat in Rumbeke. De kleutertjes blijven er wel nog tijdens de verbouwingen, maar de klassen van het lager onderwijs moesten noodgedwongen verhuizen. Na veel puzzelwerk heeft het leerkrachtenkorps van De Vlieger de ideale leslokalen gevonden in de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) en de afdeling Vedastus. “We willen dat de leerlingen zich meteen thuis voelen in hun nieuwe klaslokalen. Om dat te bevorderen was er vorige vrijdag een opendeurdag, zodat de kinderen al eens konden kennismaken met hun nieuwe, tijdelijke school”, klinkt het bij directeur Mark Develtere. “Er is heel wat puzzelwerk aan vooraf gegaan, maar we zijn blij met het resultaat en ook de ouders werken positief mee.”

Andere lestijden

Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn ook de lestijden veranderd. Zo begint de school nu een kwartier later en is ze ook een kwartier vroeger gedaan. Ter compensatie werd de middagpauze wel met een halfuur ingekort. “Wij zien eigenlijk enkel maar voordelen. Anderhalf uur middagpauze was toch al vrij lang, dus de kinderen ondervinden amper een verschil.” Ook de ouders zien er de voordelen van in. “Na 8u30 is het al een stuk rustiger en kunnen we onze kinderen op een veiligere manier naar school brengen”, aldus mama Heidi Vandaele. “Bovendien is er hier een veel grotere parking.” Enige pijnpunt blijft het feit dat er over de middag geen warme maaltijden meer te verkrijgen zijn. “In de middagpauze trekken we naar het witte lokaal van De Spil, maar de infrastructuur laat het niet toe om warm eten te voorzien. Er is wel telkens verse soep voorzien.” (MM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier