Leerlingen De Boomgaard bedenken gezondste dessert van Kuurne

18/05/17 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:30

De zesdejaars van basisschool De Boomgaard hebben donderdagnamiddag de kookwedstrijd van de Kindergemeenteraad en het Sociaal Huis gewonnen.

Leerlingen De Boomgaard bedenken gezondste dessert van Kuurne

Met hun pannenkoekenspiesjes met fruit konden de leerlingen de streng maar rechtvaardige jury overtuigen.

De kookwedstrijd die de Kuurnse Kindergemeenteraad samen met het Sociaal Huis op poten heeft gezet, kadert in de strijd voor gezonde voeding en tegen kinderarmoede. De jury, bestaande uit kinderschepen van welzijn en gezondheid Lennert Delanghe, een professionele diëtiste en Bram Deloof, schepen van welzijn en volksgezondheid, gingen donderdagnamiddag op bezoek bij vier scholen: De Boomgaard, Wijzer, VBS Sint-Pieter en Pienter. De zesdejaars van de vier scholen gingen de uitdaging aan een gezond, budgetvriendelijk maar bovenal smaakvol dessert uit te denken en klaar te maken.

Basisschool De Boomgaard trok met hun pannenkoekenspiesjes met fruit aan het langste eind. Zij mogen zich met recht en rede een jaar lang de ster van het gezondste dessert van Kuurne aanmeten. En of ze daar gelukkig mee waren!

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!