Leerlingen basisschool in Ieper krijgen bekende piraat én Samson op bezoek

Dirk Bosschaert tekent het boek in het gezelschap van zorgcoördinator Els Vanlauwe. © (Foto dvdb)
Redactie KW

Berend Brokkenpap was maanda te gast in basisschool De Mote voor het goede doel.

Dirk Bosschaert, Berend Brokkenpap in de tv-serie Piet Piraat, was maandagmorgen te gast in het tweede leerjaar om voor te lezen uit het boek ‘Geluk voor kinderen’ en het ook te handtekenen. Dit boek wordt later per opbod voor een goed doel verkocht.

“Eén van de projecten van de leerlingenraad van basisschool De Mote is om dit schooljaar een voorleesjaar te organiseren”, vertelt zorgcoördinator Els Vanlauwe. “Daarvoor heeft de leerlingenraad allerlei bekende schrijvers, koks, wetenschappers, zangers, presentatoren, journalisten, acteurs en sportmensen uitgenodigd om in één van de klassen een verhaal te komen voorlezen. Tijdens het schooljaar bezoekt de gast een klas om de leerlingen te verwennen met een verhaal.”

“Maar de leerlingenraad wil verder gaan dan alleen maar een voorleesmoment in elke klas. Daarom verbinden ze het project aan een goed doel waar kinderen en taal centraal staan. Iedere gast signeert het voorleesboek ‘Geluk voor Kinderen’ van Leo Bormans die het project steunt en volgt. Aan het einde van het schooljaar zal het boek per opbod verkocht worden en gaat de opbrengst naar de afdeling pediatrie van het Jan Ypermanziekenhuis.” Na heel wat bekende Vlamingen was het dit keer de beurt aan Dirk Bosschaert om het boek te handtekenen en in het tweede leerjaar voor te lezen. Dirk Bosschaert vertolkt de stem van Samson en speelt Berend Brokkenpap in de televisieserie Piet Piraat. Daarnaast is Dirk acteur in diverse producties.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier