Leerlinge uit Heist scoort maximum op internationale wiskundewedstrijd

14/05/14 om 18:00 - Bijgewerkt om 18:00

Bron: Kw

De leerlingen van de eerste graad van Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen, Campus Heist behaalden prima resultaten in de vergelijkende wiskundetesten die Vlaanderen organiseert.

Leerlinge uit Heist scoort maximum op internationale wiskundewedstrijd

De Kangoeroewedstrijd is een internationale wedstrijd, op poten gezet door de wiskundeolympiade met jaarlijks meer dan 5 miljoen deelnemers. Sinds het schooljaar 2008-2009 worden deze vergelijkende wiskundetesten ook in Vlaanderen georganiseerd. Dit jaar hebben 52.767 leerlingen uit 803 scholen deelgenomen.

In OLVTD campus Heist hebben de leerlingen van het eerste en tweede jaar Latijn en Moderne en van het eerste Handel en Sociale Wetenschappen deelgenomen aan de Wallabie-editie. Op 20 maart kregen de leerlingen 75 minuten de tijd om 24 reken- , denk- en puzzelvragen op te lossen. Hun resultaten waren meer dan behoorlijk. Zo behaalde Kaat Prophète uit het tweede jaar Latijn het maximum van de punten. Daarmee won ze met nog 59 andere leerlingen de "primusprijs": een Samsung Galaxy-tablet, en een elektronisch spel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!