Leerling uit Blankenberge klopt 779 anderen in Jeugdverkeerswedstrijd van Rotary

Woensdagnamiddag had in het sportcentrum Laguna in Duinbergen de finale van de Rotary Jeugdverkeerwedstrijd plaats. Victor Brusselle van Sint Jozef Blankenberge kroonde zich tot winnaar.

De Rotary Clubs van Knokke-Oostkust en Zeebrugge-Oosthoek organiseerden voor het 39ste schooljaar op rij de Jeugdverkeerswedstrijd Oostkust. In samenwerking met de Provinciale Verkeerseenheid van de Federale Politie, afdeling educatie en preventie, werden alle lagere scholen van de zone tussen De Haan en Knokke-Heist uitgenodigd om de kinderen van het zesde leerjaar een verkeersopleiding te geven.

Verkeersregels worden op een originele manier bijgebracht door middel van verkeersparken die aansluitend in De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist werden opgesteld. In totaal waren 780 leerlingen op de afspraak.

Een nieuwe fiets

Voor de finale in het Laguna Sportcentrum in Duinbergen waren 81 leerlingen uitgenodigd. De finale bestond uit zowel theoretische als praktische proeven. Een jury tekent strafpunten op bij fouten. Victor Brusselle van Sint Jozef Blankenberge kreeg het minste aantal strafpunten en is de eindwinnaar van de wedstrijd. Hij won een nieuwe fiets. Iedere deelnemer van de finale ontving ook een getuigschrift.