Leerkrachten Kouterschool krijgen opdrachten voor de kiezen voor ze met pensioen kunnen

Redactie KW

De Kouterschool in Zwevegem nam deze week afscheid van twee leerkrachten.

De Kouterschool in Zwevegem nam afscheid van Geert Vanhoe en Lievin Dhaene. Beiden gaan met pensioen.

Geert Vanhoe gaf les in het vierde leerjaar in de Parkschool, een afdeling van de Gemeentelijk Kouterschool. Vroeger was hij trouwens een eindje aan de slag in de Kouterschool en stond hij ook enkele jaren voor de klas in Zwevegem-Knokke. Geert was een graag geziene leerkracht zodat zijn collega’s zijn afscheid niet ongemerkt lieten voorbij gaan.

Zo zorgden ze voor een verrassingsontbijt in het gemeentepark. Daarna moest hij samen met zijn klas enkele uitdagingen tot een goed einde brengen. Dat lukte wonderwel en als bedanking trakteerde meester Geert zelf alle kinderen, en leerkrachten, van de Parkschool op een ijsje.

Leerkrachten Kouterschool krijgen opdrachten voor de kiezen voor ze met pensioen kunnen

Woensdag vierde de afdeling Kouter ook het pensioen van meester Lievin. Die had een tijdlang op de Kouter gewerkt in het tweede leerjaar waarna hij een tijd in de afdeling Knokke les gaf aan het vierde leerjaar. Uiteindelijk werd hij zoco, wat staat voor zorgcoördinator, voor de vier vestigingen van de school.

Ook in de Kouterschool hadden de leerkrachten een reeks uitdagingen klaar. Na elke uitdaging moest meester Lievin op een ander ‘voertuig’ een parcours afleggen. Omdat hij in alle opdrachten slaagde, kreeg hij een lauwerenkrans en een bak ‘Lievin Bleu’, wat in feite een bak Chimay Bleu was maar waarvan elk flesje een origineel etiket droeg dat door een leerling gemaakt werd.

Op onze foto’s zien we Geert Vanhoe met zijn ‘laatste’ vierde leerjaar en Lievin Dhaene hem aan het verplaatsen met een bureaustoel

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier