Leerkrachten Baliebrugge organiseren ‘Vive le Vélo’ in aanloop naar superprestige Ruddervoorde

Redactie KW

De vrije Basisschool Baliebrugge had woensdag heel wat vragen klaar voor wielerhelden Gianni Vermeersch, Bart Wellens en Roland Liboton.

In de aanloop van de superprestigewedstrijd van komende zondag hadden de leerkrachten van de Basisschool Baliebrugge een heus Vive Le Velo-programma opgezet in de feesttent op het domein Pyfferoen.

Nadat de leerlingen zelf het parcours hadden verkend, te voet weliswaar, namen oud-crossers Bart Wellens en Roland Liboton samen met huidig prof Gianni Vermeersch plaats aan de Vive Le Vélo-tafel. Heel wat kinderen konden hen enkele vragen voorleggen. Ze waren vooral benieuwd wat een wielrenner moet doen om wereldkampioen te worden, wat ze mogen eten of niet en hoeveel ze moeten trainen. Ook vragen of ze veel verdienen en zelfs een vraag of ze zelf gokken op wedstrijden kwamen aan bod.

Dit alles was georganiseerd met de werkgroep Sport van de school. “Aangezien het dit jaar om een feesteditie gaat, met het 30-jarig bestaan, leek ons dit een leuk initiatief om rond te werken. Zo wordt er gedurende de week van 23 oktober rond de fiets gewerkt en hebben we als topevenement Vive Le velo gekozen”, legde juf Karine Standaert uit.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier