Laura uit Oostende schittert in Ketnet Musical

Laura Robaeys zingt en danst in de Ketnet Musical Team U.P. (Foto FRO)
Redactie KW

De Ketnet Musical ‘Team U.P.’ ging onlangs in première in Plopsaland De Panne. De zestienjarige Laura Robaeys, stond mee op het podium om het publiek in vervoering te brengen met een wervelend spektakel vol flitsende dansmoves, een prachtig decor en leuke mix van tophits. Laura werd, samen met 23 andere jongens en meisjes, geselecteerd uit 1.400 kandidaten en daar is ze best trots op!

“Ik ben leerling van het vierde middelbaar, richting Humane Wetenschappen in het O. L. Vrouwecollege”, vertelt Laura met een brede glimlach. “Mijn passies zijn dansen en zingen en ik ben al acht jaar lid van de balletschool van Rose D’Ivry. Daar heb ik podiumervaring opgedaan in musicals en shows. Ik volgde ook twee jaar hiphop in dansschool Gevada. Zonder dat ik het wist, heeft mijn papa mij ingeschreven voor de audities van de Ketnet Musiscal 2018 ‘Team U.P

Doornik

“De eerste auditie had in augustus in Ieper plaats. Ik moest er een liedje (Ik doe mee) zingen en dansen. Ik was zenuwachtig en had achteraf veel twijfels. Toch mocht ik door naar de volgende selectie in Studio 100. Daarna volgden nog audities met 60 kandidaten in Zaventem en Vilvoorde en ik heb ze allemaal overleefd, tot bij de laatste 24. Dat had ik nooit verwacht, maar eind september; tijdens het bootcamp in Doornik, in de herfstvakantie, wist ik dat ik mee mocht doen. Het was een fantastisch teambuilding-stage, waarbij we elkaar nog beter leerden kennen.”

In Doornik startte de echte voorbereiding op de musical. “In november, december, januari en februari hebben we elke woensdag, elk weekend en elke vakantie intensief gerepeteerd”, vervolgt Laura. “Het was een toffe, vruchtbare samenwerking. Iedereen was echt klaar voor de première in Plopsaland. We brachten een avant-première en de echte première op zaterdag.”

“Zondag volgden nog eens twee vertoningen en de reacties van het publiek waren telkens fantastisch, vier keer een staande ovatie. Daar doe je het voor en daarvoor sta ik graag op een podium. Ik heb er keihard voor gewerkt en nu ben ik mijn papa heel dankbaar dat hij mij heeft ingeschreven.”

“De komende weken wordt het heel druk met optredens in Antwerpen, Gent, Hasselt, De Panne en ook in Oostende, met drie vertoningen op 10 mei.”

“Ik ben trots dat ik mijn selectie heb kunnen afdwingen voor de musical. We hebben een toffe groep en we zijn nog voor enkele maanden zoet. Dromen van een showcarrière doe ik nog niet, maar ik kreeg toch al enkele interessante aanbiedingen, dus wie weet?”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier