Laatstejaars vieren 100 dagen in stadscentrum

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Voor de laatstejaarsleerlingen van het secundair onderwijs in Waregem is het op vrijdag 23 februari nog precies honderd dagen vooraleer ze normaal gezien afstuderen aan hun middelbare school.

De zesdejaars van onder andere Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, het Heilig Hartcollege, het Vrij Technisch Insituut en het Koninklijk Atheneum zullen dit net als de voorbije jaren uitgebreid vieren. Daarvoor organiseert de Jeugddienst vrijdagmorgen vroeg op het marktplein vanaf 6.30 uur al een kleine ochtendparty, compleet met muziek en dj’s. Tegen 8.30 uur zijn de jongeren dan weer in hun respectievelijke scholen, waar ze een alternatief en feestelijk programma afwerken.

De politie houdt toezicht en vaardigde na goedkeuring van de gemeenteraad ook een reglement uit waarbij het verboden is om spuitbussen scheerschuim, eieren, bakmeel en andere ingrediënten bij zich te hebben waarmee naar elkaar gegooid kan worden. Er is ook in overleg met de café’s op de markt een verbod ingesteld op het verbruik van alcohol.

Fuif op donderdag

De avond voordien, op donderdag 22 februari, is er in het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan al een stevig feest gepland als aanloop naar de 100 dagen-viering. Vanaf 20.30 uur tot in de vroege uurtjes zijn er optredens voorzien van Hawkeys, Tynson, Drumtonation, Turnity en DJ No Reference. Deze avond is bedoeld om de laatstejaarsleerlingen zoveel mogelijk in Waregem te houden in plaats van dat ze gaan fuiven in en rond de Overpoort in Gent.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier