Kuurnse burgemeester voor één dag kleuterleider

Redactie KW

De Kuurnse kleuter- en lagere school Pienter daagde begin december burgemeester Francis Benoit (CD&V) uit om een dag voor de kleuterklas te staan. “We wilden wel eens zien of hij het lef heeft”, vertelt directeur Philip Vertriest. Woensdag vervulde de burgemeester zijn belofte.

“Een hele woensdagvoormiddag, verspreid over eerste, tweede en derde kleuter. En ik kan je vertellen dat het vanmorgen bij de allerkleinsten toch wel hectisch was. Ik was echt een attractie”, zegt Francis Benoit. “Bij 247 likes binnen de 48 uur zou ik een dag meelopen met de kleuterleidsters.” Het bericht van Pienter haalde het vooropgestelde aantal vlot.

Container

Voor de kleuters en de leerkrachten van het kleuter vormde het bezoek een ideale gelegenheid om hun wensen door te spelen. “De kleuters konden tekeningen maken en hun nieuwe plannen voor school en klas aan de burgemeester bezorgen.” Aan het woord is Marianne Hugelier, leerkrachte van het derde kleuter: “Het derde kleuterklasje bevindt zich momenteel in een container. Die zouden wij graag omruilen voor een echt klaslokaal.”

“De burgemeester vervult de rol van kleuterleider trouwens zeer goed.” Iets wat de kleuters unaniem bevestigden.

(OV – Foto OV)

Kuurnse burgemeester voor één dag kleuterleider


Kuurnse burgemeester voor één dag kleuterleider


Kuurnse burgemeester voor één dag kleuterleider


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier