Kunst en bewegen gaan samen op Kortrijkse speelplaatsen

Vooraan rechts zien we Jeremiah Persyn bij graffitiwerk op de speelplaats van De Kleine Kunstgalerij. De kinderen van de school zijn alvast opgetogen. Achteraan staan schepen van Sport An Vandersteene, enkele medewerkers van stad Kortrijk en de sportdienst en de laureaten. © EDB
Redactie KW

In het kader van Kortrijk Europese Sportstad 2018 schreef stad Kortrijk een wedstrijd uit voor scholen. Ze werden uitgedaagd om na te denken over hoe ze hun speelplaats konden verfraaien met beweegideeën.

Uit de zeven scholen die zich inschreven kwamen van vier scholen effectief voorgestelde projecten. Een speciale vermelding kwam er voor De Kleine Kunstgalerij met het thema ‘De Speelzee’.

“Het idee ontstond van uit de kinderen”, stelt directeur Adelheid Seynnaeve. “Nadat overlegd werd wat er wel of niet kwam, werden de losse ideeën samengevoegd als eilandjes die in een speelzee liggen. De Brugse graffitikunstenaar Jeremiah Persyn – gekend onder de naam ‘Jasta’ – toverde op de speelplaats van de Kleine Kunstgalerij de speelplaats met de Speelzee uit tot een prikkelende beweegplek waar de kinderen zich kunnen uitleven. Hij was eerder al aan het werk in de zwembaden Mimosa en op het Lagaeplein en op een dienstgebouw op sportcentrum Wembley

Nog laureaten

De andere laureaten zijn basisscholen Pius X, ‘t Fort en Kinderland. Ook zij mogen de graffitikunstenaar verwachten. In Pius X dacht men aan het centraal thema Sport@Kortrijk met bewegingsspellen, grote gezelschapsspellen en werpspelletjes. ‘t Fort koos voor een ‘bewegenboog’, een kleurrijke atletiekpiste die uitloopt in een dambord en in Kinderland wil men vier eilanden, met elk hun bewegingsoefening die hun thema verbinden met stapstenen.

Stad Kortrijk financiert de graffitiwerken op de speelplaatsen van de vier scholen. De kunstenaar zal twee dagen bezig zijn per speelplaats. (EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier