Kulak sluit (even) de deuren en vindt onderdak in boekhandel, café en woonzorgcentrum

24/04/17 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Deze week sluit Kulak symbolisch de deuren en trekken docenten en studenten de stad in.

Kulak sluit (even) de deuren en vindt onderdak in boekhandel, café en woonzorgcentrum

Op verschillende locaties wordt college gegeven: onder meer hetv gerechtsgebouw, Kaffee Viva Sara, Boekhandel Theoria en WZC Heilig Hart.

De locaties zijn niet lukraak gekozen. Ze hebben meestal een inhoudelijke link met het college. Zo gaf professor An Zwijsen in Zorghotel Heilig Hart een college over Ledemaatontwikkeling. "Alles wat te maken heeft met de mens, farmacie en geneeskunde boeit mij", duidt Elien Verschuere, studente biometische wetenschappen.

"Mensen helpen is een belangrijke doelstelling. Ik zou bijvoorbeeld graag helpen aan kankeronderzoek", getuigt collega-studente Gaëlle Byscchaert. In Boekhandel Theoria gaf professor Marc Depaepe een lezing over De impact van eigentijdse moderniseringsprocessen. "Daarin gaan we op zoek naar de geschiedenis van het menselijk gedrag",zegt hij.

De bedoeling van deze actie is duidelijk maken dat onderzoeken en studenten ook buiten de beslotenheid van eigen kantoor, labo of leslokaal functioneren. "Ook bij de studenten is er een connectie. Artsen in opleiding lopen stage in lokale ziekenhuizen, rechtenstudenten geven pleidooien of studenten wetenschappen helpen bedrijven om bepaalde vraagstukken op te lossen. Kulak wil met deze actie de verbondenheid extra zichtbaar maken in de omgeving."

(PVH/WDK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!