KU Leuven opent nieuwe campus in Brugge

16/06/17 om 19:33 - Bijgewerkt om 19:32

Vrijdagavond vindt in Brugge de officiële opening plaats van de nieuwe KU Leuven-campus. In de nieuwbouw in de Spoorwegstraat, aan de achterkant van het station, starten in september zo'n achthonderd studenten.

KU Leuven opent nieuwe campus in Brugge

Van links naar rechts Kurt Claeys (campusvoorzitter faculteit revalidatiewetenschappen en kinesitherapie), Frederik Desplentere (campusvoorzitter faculteit industriële ingenieurswetenschappen), Marc De Paepe (vicerector KU Leuven voor campus Kulak Kortrijk/academisch beheerder campus Brugge), Bert Lauwers (decaan faculteit industriële ingenieurswetenschappen) en Christophe Delecluse (decaan faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen). © WK

De nieuwe campus zal twee opleidingen huisvesten. De studenten industriële wetenschappen, en anderzijds de studenten uit de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie werken eerst het huidige academiejaar nog af op hun respectievelijke campussen in Brugge en Oostende. Daarnaast maken ook 190 studenten, die nu in hogeschool Vives Oostende de bacheloropleidingen elektromechanica en elektronica-ICT volgen, in september de overstap naar de nieuwe campus in Brugge.

De totale kostprijs van het nieuwbouwproject bedraagt een kleine twintig miljoen euro. De zestien labo's in het gebouw zijn afgestemd op de noden binnen de provincie, het onderzoek van de KU Leuven zal er zich vooral toespitsen op de mechatronica, de revalidatiewetenschappen, biochemische technologie en het onderzoek naar nieuwe en duurzame materialen in functie van onder meer kunststofverwerking en bouw.

(WK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!