KU Leuven benoemt Steven Vanackere tot academisch beheerder Brusselse campussen

Redactie KW

De raad van bestuur van de KU Leuven heeft CD&V-politicus Steven Vanackere dinsdag benoemd tot academisch beheerder van de Campus Brussel en de Campus Sint-Lucas Brussel.

Hij zal in die functie verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking van de campussen en de contacten met de partnerhogescholen Odisee en LUCA, de lokale autoriteiten en de regionale economische, culturele en onderwijsactoren verder uitbouwen.

Steven Vanackere (50) was in 2008 Vlaams minister van Welzijn, om eind 2008 over te stappen naar de federale regering waar hij vicepremier en minister van Ambtenarenzaken werd in de regering-Van Rompuy. Eind 2009 werd hij in de regering-Leterme II minister van Buitenlandse Zaken en eind 2011 in de regering Di Rupo vicepremier en minister van Financiën. In maart 2013 nam hij evenwel ontslag uit die functie. Vanackere is momenteel deeltijds senator, een functie die hij zal cumuleren met de post van academisch beheerder van de Brusselse campussen van de KU Leuven.

“Sterke unief heeft sterke strategie nodig”

In een mededeling stelt rector Rik Torfs zeer verheugd te zijn over Vanackeres komst. “Hij is bijzonder intelligent en zeer sterk geëngageerd. Hij hoort dus een beetje thuis in de politiek, maar meer nog aan de KU Leuven”, aldus Torfs. Vanackere van zijn kant laat weten “dat een sterke universiteit in de hoofdstad een sterke strategie nodig heeft”. “Brussel is een plek vol internationale opportuniteiten en met veel kansen om ongebruikt talent de weg naar de universiteit te tonen. Zo’n strategie heeft alles te winnen bij intense samenwerking op het terrein, iets waar ik graag wil toe bijdragen”, aldus Vanackere.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier