KSA opent kermiscafé om inkomsten te verwerven

De KSA van Rumbeke is de eerste tien dagen van augustus opnieuw alomtegenwoordig op het Kerkplein. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf vrijdag 31 juli staan de leiders van KSA Rumbeke opnieuw tien dagen lang paraat in hun KSA Kermiscafé.

Tien dagen lang is er elke avond wel iets te doen. Te beginnen met de Ladiesnight op vrijdag 31 juli, eindigen doen ze op zondag 9 augustus met de finale van de rolmarathon én de Zwientjeskermesse. Het KSA Kermiscafé is de belangrijkste bron van inkomsten voor de jeugdbeweging die gevestigd is op het Kerkplein, pal te midden van het kermisgebeuren. Ideaal dus om de helft van het Kerkplein in te palmen met een terras. Althans zo lijkt het toch op de drukste momenten.

Ladiesnight

Beginnen doen ze op vrijdagavond 31 juli. “De eerste avond hebben we al onze Ladiesnight, dat is iets vroeger dan normaal. Een op en top zomers feestje voor alle jongere en oudere dames uit de regio. Er zijn die avond cocktails te verkrijgen en er zijn heel wat gadgets en prijzen te winnen”, steekt hoofdleider Louis Coussement van wal.

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus is er dan de kermis waarbij de jeugdbeweging uitpakt met een zomers terras. “Op maandag staat dan de volgende activiteit op de kalender met ‘s namiddags de eerste editie van onze zomerkaarting met taart en koffie voor het betere kaartpubliek. De ideale gelegenheid voor een grootvader-kleinkind-momentje”, klinkt het lachend. “Op maandagavond is het aan de jeugdige kaarters voor een tornooi manillen. De inschrijvingsprijs bedraagt slechts 3 euro per team. Iedereen die inschrijft, kan zeker twee grote bomen spelen, zoals dat dan heet in de vaktermen, en maakt kans op een van onze retro-kaarttrofeeën !” Inschrijven via ksa.rumbeke@gmail.com.

“Dinsdag 4 augustus is streekbierendissendag. Aan democratische prijzen pakken we uit met enkele gesmaakte streekbieren. Nog nieuw op woensdag is Rumbeke Live. Dan maken we ons klaar voor een muzikale storm in het anders zo rustige Rumbeke. We bouwen de zaal om tot een ware muziekclub en programmeren met Sinrise en Where The Funk is Nathan twee beloftevolle lokale bands. Kapitein K zorgt voor de afsluitende beats.”

Bloed geven

Ook aan de vaste klanten wordt gedacht. “Dan zijn de pintjes en Rodenbach, we blijven een deelgemeente van Roeselare, aan één euro te verkrijgen. Meestal worden die avond ook wat meer tijdloze platen gedraaid aangepast aan ons doelpubliek”, gaat Louis verder.

“Omdat we met de KSA ook het sociale aspect niet uit het oog willen verliezen, organiseren we op de tweede vrijdag van het Kermiscafé nu al voor het derde jaar op rij KSA bloedheet. Een bloedinzamelactie in samenwerking met het Rode Kruis. Jaarlijks kunnen wij tussen de 70 en 100 bloedgevers bereiken en we hopen dit jaar op hetzelfde succes. Na afloop krijg je nog een gratis drankje.” Hiervoor inschrijven kan via http ://bloedinzameling.rodekruis.be/KSARumbeke.

Tijdens het tweede weekend is er dan opnieuw ruimte voor de rolmarathon en de gloednieuwe KSA Kids Run. Op zondag is er de Zwientjeskermesse die nu ‘s middags in plaats van ‘s avonds wordt georganiseerd. Inschrijven kan via het e-mailadres ksa.rumbeke@gmail.com. Zondagavond is er dan een aperitiefconcert door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia.

Daarnaast zijn er nog enkele speciale acties. Zo zal ook dit jaar ‘t Vat op verschillende plaatsen opduiken. “Dit is een wedstrijd die dagelijks wordt gehouden tot en met de donderdag. Om 18 uur plaatsen we een foto van het vat op een plaats in of rond Rumbeke en wordt er een voorwerp bij de foto vermeld. De eerste die met het juiste voorwerp op ons vat komt zitten, wint vijf gratis consumpties. Dat ze iets gelijkaardigs doen bij Duizend Zonnen ? Puur toeval !”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier