KSA Leiezonen pakken uit met metershoog Paard van Troje

10/07/17 om 12:00 - Bijgewerkt om 13:27

De Kuurnse KSA Leiezonen gaat, zoals de traditie het wil, begin juli op kamp met haar oudste leden. Bestemming dit jaar was Bohon bij Durbuy. En daar bouwden de Kuurnse KSA'ers een stevige constructie.

KSA Leiezonen pakken uit met metershoog Paard van Troje

Op het einde van het kamp wordt het Paard van Bohon in brand gestoken. © KSA Leiezonen

"Als thema hebben we dit jaar gekozen voor het Paard van Bohon, naar analogie met dat van Troje", vertelt Olivia Decuypere van de KSA Leiezonen. "Om dat idee vorm te geven, bouwden we samen een houten paard van zo'n vijf meter hoog. De bedoeling is om op het einde van het kamp onze creatie in brand te steken. Zo sluiten we onze trip af met een fantastisch kampvuur."

Vlaspark

Francis Benoit, burgemeester van Kuurne en ex-KSA'er, bejubelde het werk van de KSA-mannen op zijn Facebookpagina. "Dit is voor mij een uniek staaltje van groepswerk", klinkt het. "Een samenwerking als deze maakt jeugdkampen, waar dan ook, zo uniek. Ik heb Jason Vandekerckhove en zijn team al gevraagd om een gelijkaardige ezel te maken voor ons Vlaspark. Zwaar onder de indruk!"

Het Paard van Bohon van de Kuurnse KSA is nog te bezichtigen tot en met 14 juli. "En oja, de gasten zelf stellen het fantastisch goed", glimlacht Olivia.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!