KSA Kemmel en KSA Nieuwkerke werken samen

Redactie KW

Gisteren werd in de KSA-lokalen van Kemmel de startdag gehouden voor zowel KSA Kemmel als KSA Nieuwkerke. Vanaf dit jaar werken beide jeugdverenigingen samen.

KSA Nieuwkerke zag jaar na jaar het aantal leiders verminderen. “We waren uiteindelijk nog met vier leiders en daardoor werd het steeds moeilijker om bepaalde activiteiten te organiseren”, aldus Lowie Vanhee. “Bij KSA Kemmel waren er wel voldoende leiders en zeker ruim voldoende voor hun ledenaantal zodat we vlug tot een overeenkomst kwamen.”

Ondertussen werden de ouders van beide jeugdverenigingen op de hoogte gebracht en iedereen was enthousiast over de samenwerking. “We zorgen zeker in het begin dat de kinderen vanuit Nieuwkerke door ons naar Kemmel worden gebracht. Binnen de leiding zijn er drie leiders met een rijbewijs en een grote wagen, dus dat zit wel goed.”

Samen op kamp

De samenwerking houdt verder in dat beide jeugdbewegingen ook samen op kamp trekken. “Dit is nu al geregeld”, zegt Lowie Vanhee. “We houden de kampplaats wel nog wat geheim voor onze leden.” Met de fusie zullen ook de activiteiten een andere invulling krijgen. “Kinderen vanuit Nieuwkerke hadden niet altijd de kans om een bosspel te doen. Nu biedt Kemmel op dat vlak natuurlijk wel tal van mogelijkheden. Het wordt ook leuk voor de kinderen om eens met anderen dan de leden van de eigen vereniging samen te spelen en samen te werken.”

Zowel KSA Nieuwkerke als KSA Kemmel blijven hun aparte activiteiten organiseren. Voor KSA Nieuwkerke is dat de spaghettiavond, voor KSA Kemmel de rommelmarkt.

(MDN – Foto MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier