KSA Adelaars gaat verder met jonge kern

Simon Dubois, de nieuwe hoofdleider van KSA Adelaars: "Ik wil op zoek gaan naar nieuwe leiding." © EDB
Redactie KW

Vlak voor de start van het nieuwe werkjaar van KSA Adelaars werd de nieuwe hoofdleiding voorgesteld. De 17-jarige Simon Dubois volgt Gilles De Backer op als hoofdleider, terwijl Alicia Defever (17) de rol van secretaris op zich zal nemen. “Maar we kunnen volop rekenen op een sterk team achter ons”, klinkt het enthousiast.

KSA Adelaars is een kleine KSA. Vorig jaar telde de groep 62 leden. “Wij zijn klein maar fijn”, lacht Simon. “De enthousiaste leiding bestaat uit elf mensen tussen de 17 en 20 jaar. Drie onder hen zijn nieuw dit jaar. Het pluspunt is dat iedereen elkaar hier goed kent, en dat komt het groepsgevoel en de sfeer alleen maar ten goede.”

Een kleine groep brengt ook enkele praktische voordelen met zich mee. “Zo vinden wij vrij makkelijk een kampplaats en ook bij uitstappen raken we vlotter met zijn allen op de trein. Het kan langs de andere kant natuurlijk wel vervelend zijn als er iemand van de leiding ziek valt of als er enkele leden afwezig zijn. Dan gebeurt het dat we activiteiten niet kunnen laten doorgaan en op zoek gaan naar een alternatief”, vertelt de kersverse hoofdleider.

Begonnen met broer

“Voor grotere activiteiten kunnen we beroep doen op oud-leiders en -leidsters. Het is aangenaam om te weten dat we altijd een sterk team achter ons hebben.”

Simon zit in het zesde jaar humane wetenschappen – economie in Athena campus Pottelberg. Wat hij na het middelbaar wil studeren, weet hij nog niet. “Ik werk graag met mijn handen, maar ook psychologie en sociologie kunnen me zeker boeien Ik heb een brede interesse en heb nog niet echt uitgemaakt welke kant ik uit wil.”

“Wij zijn een kleine maar erg fijne KSA” – nieuwe hoofdleider Simon Dubois

Simon startte zaterdag zijn 13de jaar KSA en zijn tweede jaar als leider. “Ik begon in het derde kleuter nadat ik een keertje meekwam met mijn oudere broer. De keuze voor KSA heeft waarschijnlijk veel met mijn ouders te maken“, glimlacht hij. “Mijn mama was vroeger ook lid van KSA Tielt en bleef leidster tot haar 26ste.”

Nieuwe secretaris

Simon neemt het hoofdleiderschap over van Gilles De Backer. Hij blijft ook leider van de knapen en de jonghernieuwers, de jongens en meisjes van het eerste tot het vierde middelbaar. De 17-jarige krullebol wil in zijn nieuwe functie vooral inzetten op organisatie en communicatie. “Onze evenementen waren altijd goed geregeld, iets wat ik ga proberen verder te zetten. Daarnaast wil ik op zoek gaan naar nieuwe leiding. Op die manier kan onze KSA fijn standhouden.”

Alicia Defever (17) wordt de nieuwe secretaris en regelt de financiën en verzekeringen. “De beslissingen over de te varen koers worden altijd in overleg genomen”, besluit Simon.

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier