Kortrijkse studentenvereniging Induscientia bereidt quizzers voor op De Grote Studentenquiz

De organiserende studentenvereniging Induscientia. © TV
Redactie KW

Induscientia, een studentenorganisatie verbonden aan de richting industrieel ingenieur, chemie, biochemie en milieukunde, staat in voor de ontspanning en ondersteuning bij studenten. Ze doen dit in samenwerking met de campus, professoren en Kortrijk Studentenstad.

Naast tal van meter -en peteravonden, BBQ’s, kleinschalige festivals, een kerstmarkt en monitoraten besloten ze om dit jaar een quiz te organiseren, als voorbereiding op De Grote Studentenquiz van Kortrijk Studentenstad eind november. “Het idee ontstond toen we vorig jaar op de derde plaats eindigden tijdens de Quiz georganiseerd door Stad Kortrijk. We hadden zoveel plezier en smeedden vriendschapsbanden tussen de diverse universiteiten dat we niet ook iets dergelijks op poten wilden zetten”, klinkt het bij quizmaster Thibaut.

Dat hun quizavond volledig uitverkocht zou zijn, hadden ze echter niet verwacht. Na 24 uur kwamen de eerste inschrijvingen al binnen en nog geen drie weken later waren alle 28 plaatsen ingenomen. Dat er wel wat rivaliteit is tussen de verschillende campussen (Vives, Howest, UGent, …) ontkent de studentengroep niet. “Zolang het maar gezond en plezant blijft“, glimlacht voorzitter Aymeric. “Bedoeling is vooral om er een gezellige avond van te maken.”

Altijd prijs

Voorzitter Akram: “Iedereen wint bij ons en het is niet de bedoeling om de ene een minderwaardigere prijs te geven dan de andere. We hebben dankzij onze sponsors heel leuke prijzen kunnen versieren. Denk maar aan een fitnessabonnement, biersetjes, truien, eetbonnen of ontbijtkoeken. De winnaars krijgen logischerwijze de eerste keuze en zo wordt de rij afgelopen.”

De uitgebreide prijzentafel.
De uitgebreide prijzentafel.© TV

Op het einde van de rit werd het met slechts 4,5 punten verschil tussen plaats één en plaats drie, best spannend. Team ‘De Droge Worsten’ werd met 138,5 op 176 tot winnaar van de allereerste Induscientia-quiz uitgeroepen. Jens Vercaemer, Guus Desloovere, Inge Penninck en Eline Standaert schrijven op die manier toch een kleine studentengeschiedenis.

De top drie:

1. De droge worsten (UGent Campus Kortrijk): 138,5 / 176

2. Urineversiteit Gent Kakpoes Vortzeik (UGent Campus Kortrijk): 136,5 / 176

3. Steven and The Slaves (UGent Campus Kortrijk): 134 / 176

Jens Vercaemer, Guus Desloovere, Inge Penninck en Eline Standaert gingen met de eerste plaats naar huis.
Jens Vercaemer, Guus Desloovere, Inge Penninck en Eline Standaert gingen met de eerste plaats naar huis.© TV

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier