Kortrijkse scholen slaan aan het carpoolen

Redactie KW

Om de parkeerdruk op en rond de Kortrijkse hogescholen en universiteit aan te pakken, starten Howest, Vives en Kulak met een eigen carpoolplatform. In samenwerking met de stad Kortrijk en de vzw Taxistop kunnen chauffeurs en passagiers elkaar vinden via Carpool.be, om dan samen naar school te rijden.

In 2014 nam ongeveer een derde van de Kortrijkse studenten de auto om van thuis naar kot of school te gaan. Buurtbewoners van de verschillende Kortrijkse campussen gaven te kennen dat het in de studentenbuurten vaak te druk werd. En ook de parkeerterreinen van Howest, Vives en Kulak staan helemaal vol.

Naast ondersteuning van fietsverhuurdiensten en aanbieden van degelijk openbaar vervoer, moet carpoolen het parkeer- en mobiliteitsprobleem op en rond de hogescholen oplossen.”Carpool.be is een platform waar chauffeurs en passagiers elkaar makkelijk kunnen vinden”, vertelt Josefien Maes van vzw Taxistop. Een rit aanmaken of op zoek gaan naar een bepaald traject gebeurt via een online tool of smartphone-applicatie.

“Auto welkom houden”

Net als zijn collega’s van Kulak en Howest reageert Roderick Valcke van hogeschool Vives enthousiast. “Voor de Kortrijkse scholen is de auto belangrijk. Veel studenten komen van ver en hebben geen andere optie. Het is dan ook belangrijk dat we de wagen niet wegpesten, maar welkom houden.”

Kortrijks schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) is alvast tevreden met het nieuwe platform. “We moeten proberen het aantal auto’s waar maar één iemand in zit, tot een minimum te beperken.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier