Kortrijkse Meccano laat kinderen naar hartelust bouwen

06/07/17 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Deze zomer duikt een levensgrote Meccano op diverse locaties in Kortrijk op. Het spelexperiment stimuleert kinderen én ouders om meer gebruik te maken van de publieke ruimte en hen mee te laten bouwen. "Dat zorgt voor spontane activiteit en ontmoeting en toont hen dat de publieke ruimte er ook is voor allerhande activiteiten rond sport, spel en ontmoeting", klinkt het.

Het actieplan Kindvriendelijke Stad zet in op de positieve beleving en het promoten van stedelijke publieke ruimte. "Meer gebruik en meer gemengd gebruik van publieke ruimte moet zorgen voor meer ontmoeting, een aangename stadssfeer en een positieve beeldvorming. Ook stimuleert de stad spontane activiteit in publieke ruimte. Inwoners worden bewust gemaakt dat ze kunnen en mogen gebruik maken van Kortrijk voor allerhande activiteiten", vertelt Seel Seynhaeve van de stad Kortrijk. "Praktisch gezien gebeurt dit door burgerinitiatief te stimuleren of zelf een eerste reeks prikkels aa...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!