Kortrijkse jongeren nemen afscheid van 'hun' campus en 'hun' kuil

10/06/17 om 19:47 - Bijgewerkt op 11/06/17 om 11:24

Vrijdag 9 juni was voor de leerlingen van het vijfde en het zesde jaar hun laatste lesdag in hun gebouw 'De Kuil' op campus Plein in Kortrijk. Volgend jaar verhuist de derde graad naar de nieuwe en vernieuwde gebouwen op campus Kaai.

Kortrijkse jongeren nemen afscheid van 'hun' campus en 'hun' kuil

De zesdes zwaaiden de vijfdes uit aan de brug. © EDB

'De Kuil' was een begrip voor wie in de derde graad van het Guldensporencollege, vroeger de Pleinschool en nog vroeger 't Fort in Kortrijk les volgde. Het was het gebouw waar de derde graad les kreeg en er zijn eigen plekje van maakte.

De leerlingen kregen er op vrijdag 9 juni voor de laatste keer les, vlak voor de examens beginnen. De zesdejaars verlaten de school helemaal, maar wie volgend schooljaar naar het zesde jaar gaat, zal school lopen op campus Kaai van het Guldensporencollege. Volgend schooljaar nemen de leerlingen van de eerste graad hun intrek in 'De Kuil' van campus Plein. Vanaf 1 juli zal ook de administratie van de eerste graad in 'De Kuil' zijn intrek nemen, en gebeuren ook de nieuwe inschrijvingen daar.

Afscheid in stijl

Voor het afscheid van 'De Kuil' vrijdag dosten de leerkrachten en de leerlingen zich in avondkledij uit. Na de lessen werden de leerlingen van het vijfde middelbaar 's voormiddags uitgezwaaid door de zesdes, toen ze de oversteek over de Collegebrug maakten naar campus Kaai. Daar werden ze opgewacht door hun toekomstige collega's leerlingen en leerkrachten. 's Middags was er nog een grote picknick in de tuin van campus Plein.

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!