Kortrijk krijgt met Student Street Concert nieuw studentenfeest

Redactie KW

Student Street Concert zal op donderdag 8 oktober plaatsvinden in de Burgemeester Reynaertstraat.

Op donderdag 8 oktober vindt in de Burgemeester Reynaertstraat een nieuw studentenfeest onder de naam “Student Street Concert” plaats. Vanaf 16 uur treden Team William, Green Onions en Willie Wartaal op. Nadien kunnen de studenten terecht in de cafés voor een afterparty. Het Kortrijkse stadsbestuur, de studentenclubs en de plaatselijke horeca staan samen in voor de organisatie. “Kortrijk wil een echte stad voor studenten zijn en steunt dan ook ten volle de evenementen die voor de studenten georganiseerd worden,” zegt Ellie Samyn, coördinator Hoger Onderwijs en Kortrijk Studentenstad.

Op zaterdag 26 september vindt langs de Leie ook nog het Student Welcome Concert plaats met optredens van AKS en The Subs. De verplaatsing van dit evenement naar een zaterdag is eenmalig. Het Student Welcome Concert valt dit jaar samen met het slotevenement van De Grote Verleieding, Urban Waves.

“Kennismaken met Kortrijkse binnenstad en cafés”

Frédéric Hénonin (20) en Thomas Vanhoutte (22) van studentenclub Seniorenkonvent Kortrijk geven toe dat niet iedereen blij was met een ‘student welcome concert’ op een zaterdag, wanneer de studenten naar huis zijn. “Er was inderdaad wat protest onder de studenten, maar we hebben samen gezeten met de stad en er is snel een oplossing gekomen. We willen zeker nauw blijven samenwerken met de stad. We verwachten dat er toch zeker tegen de duizend man zal afzakken naar het Student Street Concert.”

Ook de lokale horecabazen wrijven zich alvast in de handen. Robbert Vandaele, uitbater van De Geverfde Vogel : “We steunen ten volle dit nieuwe concept. Positief is dat de studenten zo de kans krijgen om kennis te maken met de Kortrijkse binnenstad en de cafés.”

(ICK – Foto JVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier