Kortrijk krijgt HBO5-opleiding winkelmanager

Redactie KW

De oprichting van deze eerste nieuwe HBO5-opleiding werd vandaag goedgekeurd door de Vlaamse regering, op voorstel van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

Het HBO5 (hoger beroepsonderwijs) bestaat als onderwijsniveau sinds 2009. Heel wat opleidingen uit het volwassenenonderwijs en de opleiding verpleegkunde van het secundair onderwijs zijn toen HBO5-opleidingen geworden. Ze leiden tot het diploma van gegradueerde.

Nu is er voor het eerst een nieuwe opleiding goedgekeurd. Het gaat om de tweejarige opleiding winkelmanagement. Die wordt vanaf volgend academiejaar op acht plaatsen in Vlaanderen georganiseerd via samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en Centra voor Volwassenenonderwijs.

In dit gezelschap van acht is Kortrijk de enige West-Vlaamse stad. Daar zal deze opleiding worden aangeboden in de hogeschool Vives (campus Vives Zuid), in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs Hitek.

“De HBO5-opleidingen scheppen goede loopbaankansen voor jonge mensen die instromen in een van de belangrijkste economische sectoren in Vlaanderen”, zegt minister Crevits. “De opleiding biedt ook de mogelijkheid om verder te studeren. De goedkeuring van de opleidingen winkelmanagement is een eerste stap in de concrete verdere realisatie van dit onderwijsniveau.”

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier