Kortemark opent uitleendienst op Jeugddorp

Redactie KW

Vrijdag wordt op de site van het Jeugddorp de uitleendienst officieel geopend.

Na de Jeugddienst en de administratie van de speelpleinwerking verhuist nu ook de uitleendienst officieel naar het Jeugddorp waar ze in het gezelschap verblijven van de jeugdverenigingen Scouts, Troubadours en KLJ. “Daarmee zit alles wat met jeugd te maken heeft nu gecentraliseerd op één plaats,” aldus schepen van jeugd Rik Waeyaert. “De verhuizing was nodig want in het OC De Kouter was steeds minder plaats.”

“Dat alles wat jeugd aangaat nu samen op één domein zit, heeft als bijkomend voordeel dat er nu meer sociale controle is in en rond het Jeugddorp. Dat stond tijdens de week te veel leeg en dat zorgde voor overlast, zoals sluikstorten en hangjongeren,” vult jeugdconsulent Yves Vierstraete aan. De speelpleinwerking zelf blijft wel verder werken in en rond het OC De Kouter.

Snel zijn is de boodschap

De uitleendienst vormt een serieuze service naar de verenigingen toe, maar minder bekend is dat iedereen er terecht kan. “Al hebben jeugdverenigingen wel voorrang,” verduidelijkt Wouter Verscheure, verantwoordelijke voor de uitleendienst. “Zij kunnen bij de uitleendienst terecht voor geluidsmateriaal, videoprojecties, belichting, maar ook keukenmateriaal, veiligheidsspullen en spelmateriaal. Na muziekinstallaties, porselein worden spelmateriaal – zoals bijvoorbeeld een groot aanbod aan reuzespelen – trouwens het meest uitgeleend. Er snel bij zijn is dus de boodschap.”

De uitleendienst op het Jeugddorp, met ingang in de Kapellestraat, wordt vanavond 19.30 uur officieel geopend door het gemeentebestuur met hapjes en drank en tal van animatie. Al wie lid is van een jeugdbeweging is welkom, net als alle wijkbewoners rond het Jeugddorp.

(LTK – foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier