Korpschef : “Onverantwoord dat sommige Brugse scholen pedagogische studiedag houden”

Redactie KW

“Ze ontlopen hun verantwoordelijkheid en zetten op die manier de laatstejaars aan om de hele donderdagnacht op café te zitten n.a.v. hun 100 dagen”, aldus Dirk Van Nuffel.

“Nochtans heeft de burgemeester in een brief aan de scholen en ouders gevraagd dat zij hun tienerkinderen aanmanen om de 100 dagen niet in te zetten vanaf donderdagavond”, aldus Dirk Van Nuffel.

De politie vreesde donderdagnacht confrontaties tussen laatstejaars en supporters van de Turkse ploeg Besiktas. Gelukkig bleven die uit. De politie was massaal aanwezig en stelde weinig incidenten vast tijdens de 100 dagenviering : een vuilbak werd in brand gestoken in de Zuidzandstraat, een ruit sneuvelde in de brasserie op de hoek van ‘t Zand met de Noordzandstraat. In de Smedenstraat hebben leerlingen enkele omleidingsborden verplaatst.

“We werden niet geconfronteerd met comazuipers. Al diende een meisje dat onwel werd naar het ziekenhuis overgebracht te worden om haar maag te laten leegpompen. Ze beweerde dat iemand iets in haar drankje gedan had”, aldus Dirk Van Nuffel.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier