Koning en koningin bezoeken hotelschool Ter Duinen in Koksijde

Redactie KW

Het was de derde etappe in een bezoek aan de kust donderdag.

Het was een drukke dag voor het vorstenpaar want om 7 uur waren ze al present in Zeebrugge voor een bezoek aan de vismijn. Nadien gingen de koning en de koningin op bezoek bij de leerlingen van het Koninklijk Werk IBIS waar ze met de kinderen het ontbijt namen. Tot slot van een drukke dag stond een bezoek aan de HS Ter Duinen op het programma.

Om 10 uur werden de koning en koningin in de hotelschool Ter Duinenverwelkomd door de gouverneur, burgemeester, directie en voorzitter beheerraad. Nadien volgde een rondleiding in de school, met voorstelling aan de leerlingen die elk een klas van de school vertegenwoordigden en aan de keuken en het restaurant waar de leerlingen hun praktijklessen volgden.

Het vorstenpaar nam ruim de tijd om vragen te stellen aan de leerlingen en naar hun uitleg te luisteren. Na het officiële gedeelte was er nog een privé gedeelte in het gastronomisch restaurant ‘De Villa’ waar de gulden boeken ondertekend en geschenken overhandigd werden. Gevolgd door een korte receptie met zelfgemaakte thee, koffie, frisdranken en een kleine versnapering.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier