Komt er een nieuw RVT in Bissegem?

Redactie KW

In het centrum van Bissegem doken vrijdagmorgen een groot banner en verschillende affiches op van een nieuw Rust- en Verzorgingstehuis (RVT) in Kortrijk. Deze bleken echter in het pensioenfeest van Johan Devos (59), directeur van Lagere School Sint-Vincentius te kaderen.

Johan Devos was sinds 2001 directeur van lagere school Sint-Vincentius Bissegem waar hij al sinds september 1978 werkzaam was. Hij volgde Herman Vanbosseghem op. Johan was ook halftijds coördinator van scholengemeenschap De Wijngaard, waartoe de lagere en de kleuterschool van Bissegem, de school van Aalbeke en Kinderland uit Kortrijk behoren. Voor het pedagogische luik van de directiefunctie in Bissegem werd hij Johan halftijds bijgestaan door Anne Van Tieghem.

Van directeur van een school naar directeur van een RVT

Komt er een nieuw RVT in Bissegem?

Johan werd vrijdagmorgen samen met zijn vrouw Hilde verrast op een ontbijt, dat gebracht werd door vier gewezen leerkrachten die al met pensioen waren, nl. Gerard Buyssens, Geert Corne, Geert Vandecappelle en Rudy Dewilde. Het koppel werd na het ontbijt opgehaald door een oldtimer. In het centrum van Bissegem werd hij al verrast door de banners van het nieuwe RVT Devos, waarop een foto prijkte van leerkrachten die instonden voor de verzorging van bovenvermelde – verklede – oud-leerkrachten. In de Hendrik Dewildestraat stonden alle kinderen van de lagere school met een zelfbeschilderd wit T-shirt hun directeur op te wachten met vlagjes. Bij aankomst op school kreeg Johan een T-shirt met ‘Directeur RVT Devos’ op gedrukt. Ook de kinderen en kleinkinderen van de directeur waren van de partij. De hele voormiddag werd Johan verrast door optredens van alle kinderen en ook van de leerkrachten.

Gemengd onderwijs

Johan Devos woont samen met Hilde Malfrère in Kortrijk. Hij is de vader van Veerle (35), Merijn (32) en Stijn (30). Johan wil – nu hij met pensioen gaat – vrijwilligerswerk doen, hij zal wat klussen in De Sprong, de school waar Hilde directeur is, zal helpen bij zijn kinderen in hun tuin en inspringen voor de zorg van de kleinkinderen. Verder wil hij zich meer bekwamen in het koken en wil hij meer lezen. Hilde Mahieu (48) die van de Sint-Jozefschool in Kortrijk komt, wordt pedagogisch directeur voor de lagere en de kleuterschool Sint-Vincentius in Bissegem. Zij zal het aanspreekpunt van de lagere school worden. Wim Callewaert, directeur van de Bissegemse kleuterschool, wordt administratief en organisatorisch directeur voor lager en kleuter, maar blijft het aanspreekpunt voor de kleuterschool.

https://www.youtube.com/watch?v=hWeOnbwDxwA

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier