Koksschool Ter Groene Poorte in Brugge krijgt ‘Huis van de Gastronomie’

© WK
Redactie KW

Op dinsdag 3 februari werd in Ter Groene Poorte het Huis van de Gastronomie voorgesteld. In deze hoogtechnologische en multifunctionele leeromgeving worden de leerlingen klaargestoomd voor het grensoverschrijdende voedingsberoep van de toekomst.

In het Huis van de Gastronomie zullen leerlingen van de Slagerijschool, Hotelschool, Voedingstechniekenschool en Grootkeukenschool een deel van hun opleiding krijgen. In Ter Groene Poorte staat de synergie tussen de verschillende voedingsberoepen nu nog duidelijker centraal. “Een gastronomische opleiding staat bij ons gelijk aan een open opleiding”, zegt algemeen directeur Raph Van Loocke.

Dat leerlingen van verschillende afdelingen samen les krijgen in dezelfde ateliers, bevordert volgens Van Loocke de productkennis en het vakmanschap van de toekomstige bakkers, slagers en chef-koks. “Een kok moet vandaag ook weten hoe hij gerijpt vlees kan herkennen, voor de patissier is het een meerwaarde als hij bij zijn dessert een aangepaste wijn kan aanbevelen. Bakkers kunnen hier dus leren van chef-koks, slagers en traiteurs steken iets op van onze grootkeukenchefs. Gastronomie is het bindmiddel tussen al die voedingsberoepen.”

Koksschool Ter Groene Poorte in Brugge krijgt 'Huis van de Gastronomie'


© WK

De inrichting van het gebouw is ‘minimalistisch maar doordacht’. “Alles heeft zijn plaats en nut”, aldus Raph Van Loocke. De nieuwbouw omvat vijf grote delen: praktijkruimtes, ateliers voor de theoretische/technische vakken en kookeilanden, een laad- en loszone, een sanitair gedeelte en een technisch lokaal. Het gebouw is begroot op vijf miljoen euro waarvan 60 procent gesubsidieerd door AGIOn, Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier