Koen Soenens nieuwe directeur Middenschool Sint-Rembert in Torhout

23/04/17 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:56

Op 1 september wordt Koen Soenens directeur van de Middenschool Sint-Rembert in Torhout. Hij volgt in die functie Claudine Verougstraete op, die met pensioen gaat. Hij zal de school leiden samen met mededirecteur Pascal Gryson.

Koen Soenens nieuwe directeur Middenschool Sint-Rembert in Torhout

De nieuwe directeur Koen Soenens van de Middenschool Sint-Rembert. © Foto JS

De raad van bestuur van de Scholengroep Sint-Rembert heeft de nieuwe directeur nu al aangesteld, opdat hij samen met Claudine Verougstraete en Pascal Gryson bij de voorbereiding van het komende schooljaar betrokken zou kunnen worden.

Leraar Nederlands en coördinator

Koen Soenens (48) is oorspronkelijk uit Oostende afkomstig, maar woont al lang in Torhout. Hij is getrouwd met Ann Stael, met wie hij twee zonen heeft, Pieterjan (21) en Pauwel (19). Koen is van opleiding leraar Nederlands, geschiedenis en economie. Hij behaalde dat diploma aan het Torhoutse regentaat (Reno), waar hij in 1989 afstudeerde.

Al zowat zijn hele loopbaan is hij leraar Nederlands aan de Middenschool Sint-Rembert en het college (Sint-Jozefsinstituut). Sinds een paar jaar combineert hij zijn lesopdracht met de functie van coördinator van de middenschool. Ook is hij in die school sinds 2002 de vakverantwoordelijke Nederlands. Nu wordt hij er dus directeur. De Middenschool Sint-Rembert (eerste en tweede jaar secundair onderwijs) telt bijna 900 leerlingen. "Uiteraard ken ik de school goed", zegt Koen. "Maar ik zal me toch in mijn nieuwe functie moeten inwerken. Al ben ik als coördinator al een tijdje met beleidsondersteuning bezig."

Sporten en van Italië genieten

In zijn vrije tijd houdt de nieuwe directeur van sporten. Hij heeft lange tijd gevoetbald en fietst nu wekelijks op zondagmorgen met een vriendengroepje trajecten van om en bij de 70 km. Hij tennist ook bij TC De Koddaert. Voorts is hij net als zijn vrouw een grote Italië-fan. Het echtpaar gaat er graag op reis om van de Italiaanse cultuur en gastronomie te genieten. Recent waren beiden begeleider tijdens de twaalfdaagse Italië-reis van de vijfde- en zesdejaarsleerlingen van de scholengroep.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!