Koekelaarse jeugd heeft na lang zoeken nieuwe fuiflocatie

© Google Maps
Redactie KW

Op de gemeenteraad van dinsdagavond in Koekelare meldde schepen Carole Himpens dat de lokale jeugd binnenkort weer in een goeie locatie in eigen gemeente terecht kan. Toch moet één en ander eerst nog worden aangepast.

Het was oppositieraadslid Tom Pollentier (CD&V) die de jeugdschepen vroeg of er al nieuws over een mogelijke fuifzaal was. Schepen Carole Himpens meldde dat na een lange en moeilijke zoektocht een oplossing in het verschiet is. Er werd een akkoord bereikt met Ivan Staelens ,eigenaar van de loofds gelegen in de Atlasstraat 13, palend aan het containerpark, om zijn loods voor deze fuiven te gebruiken.

Na inspectie door brandweer en politie en het opstellen van een rapport wijst alles in de richting van een aanvaardbare oplossing voor alle betrokken partijen. De belangrijkste voorwaarde betreft het voorzien van extra nooduitgangen. De gemeente zal deze op eigen kosten laten installeren.

De handelszaken in de buurt die over een ruime parking beschikken, zijn bereid om die te laten gebruiken door fuifgangers op voorwaarde dat een parkeerwachter een oogje in het zeil houdt in verband met nachtlawaai en orde en netheid.

(RW)

Alles over de gemeenteraad van Koekelare nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier