KLJ Wijtschate ziet leden stijgen maar lokaal verkleinen

Redactie KW

KLJ Wijtschate zal na de verbouwingswerken in de Klaverhulle beschikken over een ontspanningsruimte van 37 m² en dat is verre van de 60 m² die door het vorig schepencollege beloofd werd.

Schepen Wieland De Meyer riep de leiding van de KLJ in Wijtschate al eerder op het niet zo propere matje. (Foto a-EF)

“Ondertussen zijn we dit jaar gegroeid met 24 leden, zodat die ruimte nu wel erg krap wordt,” zegt de KLJ Wijtschate. KLJ Wijtschate telt nu 70 leden.

Burgemeester Lewyllie wil echter de plannen niet wijzigen en is verder niet te spreken over de werking van de vereniging. “In tegenstelling tot onze andere jeugdverenigingen heeft KLJ Wijtschate geen specifieke jeugdwerking. We kregen ook nogal wat klachten binnen over de jeugdvereniging.”

De klachten mondden begin oktober nog uit in een geldboete voor de jeugdvereniging. “De leden laten het lokaal vaak achter in een ontoelaatbare staat en gaan verder onrespectvol om met de materialen van de gemeente. Er werd daarover al met de verantwoordelijken gecommuniceerd,” aldus schepen van jeugd Wieland De Meyer.

De KLJ bevestigt de geldboete van 100 euro. “We hadden een doop gehad van de nieuwe leden. We vonden echter niet het nodige materiaal om ons lokaal deftig schoon te maken. Er was bijvoorbeeld geen zeep aanwezig zodat we alleen water gebruikten.”

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier