KLJ Koolskamp is klaar voor het nieuwe werkjaar

De bestuursleden van de Koolskampse afdeling met achteraan David Houthoofd, Sam Vannieuwenhuyze, Brecht Van Belle en Robbe Ballieu. Op de tweede rij zien we Jonas Claerhout en David Defour. Lies Muylaert (vooraan) vervolledigt de groep. © GF
Redactie KW

Op vrijdag 11 september startte het nieuwe werkjaar van de Koolskampse KLJ-afdeling. Met een welkomstactiviteit hoopte de KLJ nog extra leden aan te trekken en de kaap van 50 leden te bereiken.

De Koolskampse KLJ, die recent haar 75-jarige bestaan mocht vieren, is een vaste waarde bij de plaatselijke jongeren. “Op vrijdag 11 september organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte een startavond, met de bedoeling nieuwe leden te mogen verwelkomen”, weet bestuurslid Brecht Van Belle. “Tijdens die startavond stelden we onszelf voor. Ons bestuur is overigens hetzelfde gebleven. Daarna maakten we kennis met elkaar, dat deden we later op de avond met een leuk spel.”

Feestweekend

“Om de twee weken organiseren we een activiteit en dat is altijd heel uiteenlopend. In de winter organiseren we telkens een feestweekend. In februari was dat een schot in de roos met het bubbelvoetbal en een winterbarbecue. Dat zullen we deze winter herhalen. In de zomer hebben we dan onze tweedaagse met de tententocht op vrijdagavond en de zomerfuif op zaterdag.”

“Inschrijven voor een KLJ-jaar kost 20 euro, als je het eerste familielid bent dat in de KLJ actief is. We hebben een goede groep, waar samenhorigheid en ambiance centraal staan.”

Wie niet op de startavond kon aanwezig zijn, krijgt nog een kans op vrijdag 25 september. Dan plant de KLJ haar befaamde Pollepeltocht, een uitgebreide wandeling met opdrachten waarin de pollepel centraal staat.

(BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier