Kleutertjes De Bever uit Beveren in het huwelijksbootje

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De huwelijksklokken luidden boven kleuterschool De Bever. Twee kleuterkoppeltjes stapten in het huwelijksbootje.

Donderdag 9 februari was geen gewone schooldag in kleuterschool De Bever. Daar bekroonden twee kleuterkoppeltjes hun vriendschap met een trouwring. Chloë Poelvoorde gaf het jawoord aan Elias Arteel en Janne Droissart een Ilean Claeys, beide koppels zitten in het tweede kleuter. Ze deden dat met alles erop en eraan.

“Juf Els en juf Carine zorgden er eerst voor dat bruid en bruidegom er op hun best uitzagen”, vertelt directeur Jan Vervaecke. “Eens opgesmukt vertrokken we met de huifkar richting het stadhuis, om het echt officieel te doen. Daar werden de twee verwelkomd door schepen Marc Vanwalleghem die het huwelijk voltrok.”

Sneeuwvlokjes

Die deed dat op een bijzonder passende manier en stelde de vier kleuters meteen op hun gemak. Tegelijk dwarrelden buiten de sneeuwvlokjes naar beneden, wat het allemaal nog wat extra speciaal maakte. Ze stonden er bovendien niet alleen voor. Heel wat vriendjes tekenden present, net als ouders en grootouders.

De schepen vertelde uit het burgerlijk wetboek dat de kinderen nu moeten samenwonen en de lusten en lasten van het huwelijk moeten dragen, tot jolijt bij de kleuterkoppels en het publiek. Na een enthousiast jawoord werd de trouwakte getekend en de beloften uitgesproken. Een dikke knuffel én zoen konden niet ontbreken. Er was nog een appelsapje en ieder kindje kreeg nog een jojo met het logo van de stad Roeselare.

(TD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 17 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier