Kleuters helpen als Bob De Bouwer bij eerstesteenlegging in Sint-Eloois-Vijve

Redactie KW

Deze voormiddag werd de eerste steen gelegd van de uitbreiding van de stedelijke basisschool aan de Koekoekstraat in Sint-Eloois-Vijve. De kleuterafdeling breidt er uit met een nieuwbouw.

Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem kreeg de hulp van enkele Bob De Bouwers voor het leggen van de eerste steen van de nieuwbouw. (Foto HDV)

Sinds vorig schooljaar was het duidelijk, toen het vijfde en zesde leerjaar van de stedelijke basisschool van Sint-Eloois-Vijve naar de containers op de parking verhuisden. Ook de chalet verdween om plaats te maken voor de nieuwbouw van vijf kleuterklassen met sanitair, een slaapklasje en een polyvalente ruimte.

“Nadat de scholen van Beveren-Leie en Desselgem werden uitgebreid, is nu ook Sint-Eloois-Vijve aan de beurt”, aldus directeur Piet Callens. “Onze kleuterafdeling groeide van 29 kinderen naar 90 en op dit ogenblik 118 kleuters. In de loop van dit schooljaar stijgt dit nog boven de 140. De totgale schoolbevolking groeide in de loop der jaren van 130 naar 267 leerlingen.”

Het bouwproject wordt geraamd op 1 miljoen euro. De Vlaamse regering subsidieert daarvan 70 procent. De plannen voor de nieuwbouw ontstonden zestien jaar geleden al.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier