Kleuter (3) urenlang opgesloten in schoolbus in Gistel

Redactie KW

Een kleuter van drie uit Gistel heeft woensdag enkele uren opgesloten gezeten in een schoolbus. Het kindje was in slaap gevallen toen hij moest uitstappen aan de kinderopvang, en werd niet meer opgemerkt. De scholengroep is een intern onderzoek gestart.

Het incident vond woensdagmiddag plaats, maar raakte gisteren pas bekend. Het jongetje zit in de eerste kleuterklas van basisschool De Klimop in de Putbekestraat in Gistel, en ging rond de middag samen met de andere kindjes met de schoolbus naar buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem in de Pol Gernaeystraat. De kleuter is echter nooit uitgestapt, en dat werd niet opgemerkt.

De buschauffeur parkeerde de schoolbus na de rondrit opnieuw aan de school. Nietsvermoedend dat het driejarig jongetje nog in de bus lag te slapen. Het kindje zat uiteindelijk enkele uren alleen opgesloten in de bus. “Het kindje is blijkbaar in slaap gevallen tussen twee banken, waardoor de begeleider de kleuter niet heeft opgemerkt. De kleuter stond ook niet op de lijst van de kinderopvang, waardoor men ervan uitging dat de bus leeg was. Een vergetelheid zou ik het absoluut niet noemen. Wellicht gaat het om een menselijke fout”, zegt Chris Vandecasteele, coördinerend directeur basisonderwijs voor de Scholengroep aan Zee.

Naar verluidt was de jongen fan van bussen

Het was uiteindelijk een voorbijgangster die het kindje in de schoolbus aan De Klimop opmerkte en de schooldirectie verwittigde. Ook de begeleider was intussen op de hoogte gebracht door de kinderopvang en spoedde zich naar de bus. De kleuter werd uiteindelijk gezond en wel uit de bus bevrijd. Naar verluidt was de jongen fan van bussen. “Alles zou zo’n drie à vier uren hebben geduurd. We hebben uiteraard contact opgenomen met de ouders. We hadden een goed gesprek”, zegt directeur Vandecasteele.

Burgemeester Bart Halewyck (CD&V) werd op de hoogte gesteld van het incident. De Scholengroep aan Zee is een intern onderzoek gestart. “Om te kijken waar en bij wie de menselijke fout ligt. Er zal een gesprek volgen met de begeleider, die enorm onder de indruk was van de feiten. Ook met de instanties van de buitenschoolse kinderopvang wordt gesproken. Het is nog niet duidelijk hoe het komt dat de kleuter in de schoolbus niet op de lijst van de BKO stond”, aldus nog Chris Vandecasteele.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier