Kinderstoet opnieuw perfecte opwarmer voor grote werk in Pittem

Redactie KW

Dit jaar al voor de 38e maal trok op maandag 11 juli, de week voor de grote stoet van Zotte Maandag, de kinderstoet door de centrumstraten van Pittem.

Mede dankzij het mooie weer werd de kinderstoet een groot succes. In totaal namen 245 kinderen deel. Ook heel wat ouders, grootouders en sympathisanten zakten naar de Markt en de omliggende straten af. Het feit dat het bedrijf van deken Dirk Cloet kreeftenbakken maakt, bleek een goeie bron van inspiratie voor heel wat deelnemers. Er liepen dan ook heel wat kleine kreeftjes, krabben en zelfs zeemeerminnen in Pittem rond.

Uiteraard was de actualiteit van de voorbije weken of maanden ook aanwezig. Zo was de nieuwe K3 regelmatig te bewonderen, passeerde de Brexit de revue, waren de panda’s van Pairi Daiza te bewonderen en ook de stakende cipiers inspireerden diverse groepen. Uiteraard mochten ook, met het EK voetbal fris in het achterhoofd, de Rode Duivels niet ontbreken. Tenslotte was ook de vedette van Zotte Maandag, Marijn Devalck – Balthazar Boma van FC De Kampioenen – een welkom onderwerp om uit te beelden. Papa Chico Junior gaf na afloop van de stoet nog een mooie show, waar de kinderen actief aan meewerkten.

(JG – Foto JG)