Kindersportproject loopt op wieltjes in Ieper

Op de foto zie je Jochem Claeys, Matthew Meisser, Matthew Borré en Gil De Nutte. Foto SDI
Redactie KW

Fietsrollen voor kinderen, dat is het product dat Gil De Nutte samen met drie medestudenten verkoopt als eindwerk. Zo willen ze peuters en kleuters aan het sporten krijgen om zo de strijd met overgewicht aan te gaan.

Gil De Nutte (21) uit Ieper is de zoon van Rudi De Nutte en Ann Cornette, de eigenaars van Eldis in Ieper. Als laatstejaars studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Gent richtte hij samen met drie medestudenten ‘t Veloke op. “Begin vorig academiejaar begonnen we al met na te denken over ons project”, opent Gil. “Tijdens een brainstormsessie bracht Jochem dit ter sprake. We waren geboeid erdoor en besloten om hierrond te werken. Een idee hadden we dan al, maar toen moesten we nog een naam vinden. Matthew stelde ‘t Véloke voor en iedereen was akkoord. Zo was ons project geboren. Ook de coaches en lectoren waren onmiddellijk enthousiast en in december werd ons businessplan goedgekeurd.”

tegen overgewicht

“Met onze fietsrollen willen we peuters en kleuters opnieuw aan het bewegen zetten. Vele jonge kinderen bewegen nog amper waardoor ze op die vroege leeftijd al overgewicht hebben. Wij willen daar nu verandering in brengen. Met onze fietsrollen kunnen ze gemakkelijk binnen sporten. We merken ook dat er van scholen echt vraag is naar ons product. We namen een enquête af bij 61 scholen uit West- en Oost-Vlaanderen. Daaruit bleek dat 25 procent van de ondervraagden al onmiddellijk geïnteresseerd was in ons project en 60 procent misschien geïnteresseerd was.”

De productie is nu volop bezig en in de eerste helft van maart zullen de eerste 25 producten verkoopsklaar zijn. Om dit te financieren organiseerde het team van ‘t Véloke een crowdfunding, die van start ging op hun lanceringsevenement. “De actie was echt een groot succes”, gaat Gil verder. “We haalden hiermee 805 euro op. De productie kon daardoor van start gaan en de eerste bestellingen lopen binnen. De volgende maanden gaan we dan ook volop verder op zoek naar nieuwe scholen en andere potentiële klanten die willen samenwerken met ons. Geïnteresseerden mogen ons altijd contacteren met hun vragen.”

(SDI)

Volg ‘t Véloke op Facebook of via de website: https://tveloke.wixsite.com/tveloke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier