Kinderopvang in Wingene en in Waregem bundelen de krachten

Redactie KW

‘t Mezennestje Wingene vzw en Kindercentrum Waregem vzw bundelen hun krachten en fusioneren tot Kindercentrum vzw.

De fusie van deze twee vzw’s moet gerealiseerd zijn tegen 1 oktober, dit jaar.

Na een half jaar voorbereiding hebben de drie voorzit(s)ters van kinderopvang ‘t Mezennestje uit Wingene, Kindercentrum Waregem en Vrij Katholiek Basisonderwijs Wingene de intentie tot structurele samenwerking ondertekend. Hierbij bundelen ‘t Mezennestje en het Kindercentrum hun krachten omtrent de kinderopvang. De fusie van deze twee vzw’s moet effectief gerealiseerd zijn tegen 1 oktober 2018. De nieuwe vzw zal de naam Kindercentrum vzw dragen.

Samenwerking met Vrij Katholiek Basisonderwijs Wingene

Op vandaag werkt ‘t Mezennestje uit Wingene samen met de Centrumschool van Wingene door het organiseren van slaapklasjes. De gefusioneerde Kindercentrum vzw wil deze samenwerkingsstrategie verder zetten en er wordt een structurele samenwerking opgezet met het VKVW. Daarbovenop kreeg men de toelating van minister van Onderwijs Hilde Crevits om een nieuwe centrumschool te bouwen binnen de toegepaste procedure. Er wordt momenteel een masterplan uitgewerkt waarbij rekening gehouden wordt met de bouw van een gloednieuw kinderdagverblijf.

Naar 2021 toe zal men over een gezamenlijk kinderopvangproject op de site van de Centrumschool beschikken en dit met een nieuwe kleuter- en lagere school en een volledig nieuw kinderdagverblijf. Het doel is ook om een samenwerkingsvisie te creëren voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier