Kinderopvang in Rumbeke binnenkort op één locatie

De komende dagen is er de verhuizing van al het materiaal om dan vanaf maandag aan de slag te gaan. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op 21 november nemen de kinderen van de buitenschoolse opvang Kidz Rumbeke hun intrek in een gloednieuw gebouw in de Louis Leynstraat. De voorschoolse kinderopvang verhuist tijdens de kerstvakantie. Vanaf januari wordt alle kinderopvang van het Zorgbedrijf zo gecentraliseerd op één locatie.

De integratie voor de buitenschoolse kinderopvang De Speelvogel binnen het Zorgbedrijf, was voor de organisatie de directe aanleiding om na te denken over hoe de kinderopvanginitiatieven nog beter op elkaar konden worden afgestemd. Daarbij willen ze de opvang gaan centraliseren. De opvang van baby’s en peuters samenbrengen met schoolgaande kinderen in Kidz Rumbeke als resultaat.

“Hierdoor kan een gezin naadloos doorvloeien van de opvang voor baby’s en peuters naar de opvang van schoolgaande kinderen, zonder daarvoor te moeten verhuizen naar een andere dienst of een andere locatie”, aldus voorzitter Geert Depondt. “Dit doen we in een gloednieuw gebouw in de Louis Leynstraat, waarbij de kinderen van 3 tot 12 jaar al vanaf maandag terecht kunnen. De peuters verhuizen tijdens de kerstvakantie. Van dan af aan vindt alle kinderopvang georganiseerd door het Zorgbedrijf plaats op één locatie.”

Het gebouw paalt aan Stedelijke Basisschool De Vlieger, tussen beide is er een verregaande samenwerking waardoor bepaalde lokalen dubbel gebruikt worden.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier