Kinderen wijden zelf gekozen speelplein in Pervijze in

Redactie KW

Donderdag 29 oktober werd in Pervijze een extra speelplein geopend. Het nieuwe speelplein bevindt zich op het Kastagneplein.

Het initiatief voor een nieuw speelplein werd genomen door het bewonersplatform.

Al in 2012 werd door het bewonersplatform een dossier samengesteld dat bij de Koning Boudewijnstichting werd ingediend. Van daaruit werd een subsidie van 5.000 euro toegekend. Het stadsbestuur, kwam in het kader van Dag van de Natuur, samen met de school en het bewonersplatform samen om over de inrichting van de speelweide na te denken.

De kinderen mochten stemmen over het soort speeltoestel dat ze wilden op de speelweide. Er werd resoluut gekozen voor een speeltoren en takken zodat ze konden bouwen. Dankzij de samenwerking tussen bewonersplatform, stad Diksmuide, regionaal landschap IJzer en polder, de school en met de hulp van de groendienst van Stad Diksmuide, werd de speelweide aangelegd.

Er werd een bruggetje aangelegd en er komt nog een picknicktafel. De beplanting werd samen met de kinderen van de lagere school van Pervijze gedaan en verder afgewerkt door de groendienst. Al meteen werd op de toren gespeeld, maar ook de stokken hadden veel bijval: op wel vier verschillende plaatsen waren de kinderen hutten aan het bouwen. Bert Deferme, voorzitter van het bewonersplatform knipte samen met Thibo Bonte (10) leerling van de basisschool en in gezelschap van burgemeester Lies Laridon en schepenen Karline Ramboer en Marc De Keyrel het lint en openden zo het plein heel officieel. Er was voor alle kinderen een drankje voorzien en vooral tijd en ruimte om het nieuwe speelterrein in te spelen.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier