Kinderen van school De Kindervriend ravotten in speeltuin Ferreland

Kinderen van school De Kindervriend ravotten in nieuwe speeltuin © Els Deleu
Redactie KW

Ferreland is een binnenspeeltuin die in 2013 tweedehands aangekocht en geschonken werd door ouders en grootouders van één van de kinderen van De Kindervriend. Vanaf deze week kunnen de kinderen van De Kindervriend ravotten in hun eigen binnenspeeltuin. Ferreland werd dinsdag in gebruik genomen en goed bevonden.

De binnenspeeltuin werd tijdens twee weekends volledig ontmanteld in Westmalle door vrijwilligers van De Kindervriend en gedurende 14 maanden werd er op maandagavond en zaterdagvoormiddag opgebouwd door ouders, personeels- en directieleden van De Kindervriend, die zich vrijwillig inzetten voor dit project.

Zonder subsidie

Ferreland is 6 meter op 12 meter, en twee verdiepingen hoog. Er zit 7000 kg materiaal in en zeker 400 vierkante meter netten en 3 km bindtouw werden vernieuwd. De indoorspeeltuin bestaat uit verschillende klim- en ravotgedeelten en een glijbaan van 5 meter die uitmondt in een ballenbad. Op maandag 18 april werd alles voor de laatste maal geïnspecteerd en sinds dinsdag kunnen de kinderen van De Kindervriend eindelijk ravotten in hun speelparadijs.

De Kindervriend, die een school voor buitengewoon onderwijs, een MFC en een revalidatiecentrum omvat, is trots met zijn huzarenstukje dat gerealiseerd werd zonder subsidie, maar enkel met vrijwilligers en sponsorgeld.

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier