Kinderen van Hof ter Melle kunnen zich uitleven in nieuwe speelwadi

De kinderen namen meteen de speeltuigen volledig in handen. © ICK
Redactie KW

In de nieuwe verkaveling Hof ter Melle in Heule, een zijstraat van de Mellestraat is de speelwadi op vrijdagavond 8 juli officieel geopend.

Op deze groene plaats in de wijk, in de grote wadi, kunnen de kinderen genieten van speelelementen zoals een taludglijbaan voor alle leeftijden, een speelhuisje met verrekijker en een combinatie van balanceer- en hangparcours. Het avontuurlijk pakket werd door firma Kompan gerealiseerd voor 6000 euro.

Schepen van jeugd Bert Herrewyn: “In haar engagement om een kindvriendelijke stad te zijn beslist de stad binnen Plan Nieuw Kortrijk dat elke gezinsrijke wijk speelkansen moet hebben binnen de vijfhonderd meter van de wijk. De wijk is dicht gelegen tegen het Heulse kasteelpark waar ook speelruimte voorzien is, maar de weg er naartoe en specifiek de oversteek van de Heulsekasteelstraat is toch een grote barrière voor de kinderen. Daarom werd gekozen om enkele speelprikkels te voorzien op een groene plaats in de wijk, namelijk de grote wadi.”

Stad Kortrijk kreeg via meldingen en het initiatief Kortrijk op Toer de vraag van de bewoners om er speeltoestellen te plaatsen. De stad plande twee inspraakmomenten met de bewoners in en de kinderen konden mee beslissen over welke speeltoestellen zij het liefst in hun straat hadden.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier