Kinderen Sint-Andreas Steensedijk bouwen mee aan eigen school

Ook ouders, prominenten en lokale politici woonden de eerstesteenlegging van de Sint-Andreas basisschool bij. © BVO
Redactie KW

Vlak voor de start van de paasvakantie legden de jongens en meisjes van de basisschool van het Sint-Andreas afdeling Steensedijk in Stene (Oostende) samen de eerste steen van hun nieuw schoolgebouw.

Alle leerlingen hadden vooraf een steen gekregen om deze te kleuren, te versieren of om er hun naam op te noteren. Op de tonen van aangepaste liedjes, zoals van Bob De Bouwer, brachten de meisjes en jongens hun steen naar voor. Dit gebeurde op de speelplaats van de school. De stenen verdwenen in schanskorven, die een onderdeel zullen vormen van de nieuwe zitbanken op de toekomstige speelplaats.

Na deze officiële en ludieke eerstesteenlegging, volgden toespraken van alle betrokken partijen. De financiering van het hele bouwproject gebeurt via een contract met Scholen van Morgen. Dit is een samenwerking tussen het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGIOn) en de Participatie Maatschappij Vlaanderen aan de publieke zijde, en aan de private kant AG Real Estate, samen met een financiële instelling. De nieuwbouw voor het basisonderwijs van het Sint-Andreas komt op de plaats waar vroeger containerklassen stonden. De afwerking is voorzien over ruim een jaar, de ingebruikname voor 1 september 2016.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier