Kinderen maken kennis met gemeentediensten in Gits

De kinderen van het derde leerjaar van de Vrije Basisschool in Gits, samen met de leerkrachten, op het containerpark van Hooglede. (Foto GD)
Redactie KW

Kinderen uit het derde leerjaar van de Vrije Basisschool in Gits bezochten onlangs verschillende gemeentediensten.

Onder impuls van leerkrachten Darline Terryn en Dorine Casier waren de leerlingen van het derde leerjaar van de Vrije Basisschool in Gits te gast op de gemeente om er kennis te maken met de verschillende diensten. Deze uitstap kadert in een project over de gemeente Hooglede-Gits. Eerst trok de groep op verkenning in Gits, gewapend met een stratenplan.

De wandeling bracht hen langs bekende en minder bekende plaatsen van het dorp. Na de tocht door Gits wilden de leerlingen ook wel eens met de fusiegemeente Hooglede kennismaken. Zij vonden de gemeente bereid om hen daarbij te ondersteunen. Zo brachten ze in de voormiddag een bezoek aan het containerpark en bezochten ze de kunstacademie, de bibliotheek en het oorlogsmuseum. In de namiddag is een bezoek gebracht aan het gemeentehuis waar uitleg gegeven werd over de verschillende gemeentediensten. Voor de kinderen werd dit een leuke maar ook leerrijke dag.

(GD-foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier