Kinderen (even) baas in Bredene

Redactie KW

Zaterdag zijn 54 kinderen tussen zes en twaalf onder de noemer ‘Jong Geweld’ even baas in Bredene.

De dag begon met een ontbijt in de polyvalente zaal van het gemeentehuis. Daarna ging het richting raadszaal waar een plenaire zitting werd gehouden met de diensthoofden van de gemeente.

Burgemeester Steve Vandenberghe en schepen van Jeugd Kristien Vanmullem zaten de plenaire vergadering voor. Ze werden bijgestaan door de diensthoofden Rutger Decloedt (cultuur-toerisme), Katie Van de Weghe (jeugddienst), Derek Goes (burgerzaken), Wim Pilet (technische dienst) en Hubert Schmidt (verkeer en mobiliteit).

‘Wat je zelf doet doe je beter’

Op die vergadering kunnen de kinderen aan de verschillende diensthoofden vragen stellen die hen bezighouden. Uit die vraagstellingen kunnen dan voorstellen geformuleerd worden aan het schepencollege.

Nadien vertrokken de kinderen met het treintje richting de technische dienst waar ze onder het mom van ‘wat je zelf doet doe je beter’ leuke taken uitvoerden om aan te tonen wat er allemaal moet gedaan worden in de gemeente.

Frietjes en frikandellen

Na de frietjes en de frikandellen worden de kinderen in groepjes verdeeld om een gps-spel te spelen op en rond het gemeentehuis. Zo komt ook het politiekantoor, het Vicognepark, het Centrumplein op speelse wijze aan bod.

(JCB, foto JCB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier