Kinderen De Springplank bij aankomst besprenkeld met (magische) glitters

Redactie KW

In de basisschool De Springplank maakten ze van de eerste schooldag een magische schooldag, boordevol mooie wensen.

De eerste schooldag is voor heel wat kinderen een leuke dag, maar ook soms een moeilijke dag. De basisschool De Springplank wil hun kinderen verwelkomen op een magische wijze. De kinderen werden uitgenodigd van de directie en de leerkrachten om magisch mooi naar school te komen. Dit was inderdaad het geval. Er waren heel wat elfjes en figuren uit de sprookjeswereld te zien. Aan de inkom stond het rode en witte team die voor de ontvangst zorgde. De rode loper toonde de weg en elk kind werd besprenkeld met glitters.

Magische show

Als het belsignaal rinkelde moesten de kinderen een keertje niét in de rij gaan staan. Ze konden kijken naar het schouwspel waarbij gestreden werd tussen het rode en het witte team. De twee koninginnen willen de befaamde kroon, maar de kroon valt in twee stukken op de grond. Op dit moment komt de goochelaar op de planken en hij goochelde de kroon terug in één strak geheel. Dit is ook de aanwijzing van de twee teams om voortaan samen te werken. Samen zijn we sterk en vormen één geheel.

Met dit symbool wil de school van start gaan. In de loop van de eerste schooldag zullen er rode en witte wensen geschreven worden en hoopt men dat die wensen uitkomen.

(NS/ foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier