Kinderdagverblijf Wiegelied in Oostende wordt afgebroken voor nieuwbouw

Redactie KW

Het stadsbestuur van Oostende heeft concrete plannen om het gebouw van Wiegelied af te breken en een nieuw kinderdagverblijf te bouwen. Het is één van de maatregelen van de stad Oostende om tegen 2018 in totaal 794 plaatsen voor kinderopvang te realiseren.

Oostende telt vandaag 598 kinderopvangplaatsen. In het bestuursakkoord engageert de meerderheid zich om tegen 2020 de Vlaamse normen te realiseren. Eén van de maatregelen die het stadsbestuur neemt om de doelstelling te realiseren, is de bouw van een nieuw kinderdagverblijf voor Wiegelied. Het oude gebouw wordt afgebroken.

Wiegelied kreeg eerder al een uitbreiding van twaalf plaatsen toegezegd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het verblijf te verbouwen in combinatie met de huur van een tijdelijke modulaire opvang. Maar de stad is van deze plannen afgestapt wegens te duur. “We slaan een nieuwe richting in met Wiegelied. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de normen van vandaag, maar het zou jammer zijn om deze site te verlaten. We bouwen daarom een nieuw kinderdagverblijf op de huidige site in de Mariakerkelaan volgens de bio-ecologische strobaalbouwtechniek. We zijn hierin een pionier. Er is geen overgangsperiode, want het oude gebouw wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat“, zegt Tom Germonpré.

Het dossier werd deze week goedgekeurd door het schepencollege. Het nieuwe Wiegelied zal minstens 60 kinderopvangplaatsen hebben.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier